لیست مشاغلی که باید صندوق فروش داشته باشند ( مشمولین صندوق مکانیزه فروش )
دنیای امروز دنیای سرعت و تکنولوژی است . هر ابزاری که بتواند سرعت تبادل اطلاعات و متعاقبا پول و کالا را به حداقل برساند در مرکز توجه و خواست عمومی قرار خواهد گرفت . در همه کشورهای پیشرفته صندوق مکانیزه فروش به عنوان یک راهکار مناسب برای تبادل اطلاعات و خدمات به مشتریان مورد استفاده قرار میگیرد و جایگاه ویژه ای در اقتصاد آنها دارد.
به روزرسانی شده در اسفند ۹۸
این صندوق ها به دلیل استقبال گسترده ای که از انها شده است یکی از پرتراکنش ترین صندوق ها در بازار کار هستند . صندوق هیا مکانیزه فروش علاوه بر اینکه تعریف خاص خود را دارند مطابق با قانون برخی مشاغل هم ملزم شده اند که حتما آنها را تهیه و استفاده نمایند و در صورت عدم استفاده مشمول جریمه خواهند شد و البته دارای مزایایی زیادی بوده که در ادامه در مورد انها صحبت خواهیم کرد .
اعلام فراخوان از سوی سازمان امور مالیاتی برای الزام برخی صاحبان مشاغل مشمول نصب و راه اندازی صندوق فروش از ابتدای سال ۹۹
فهرست سامانه صاحبان مشاغل مشمول نصب صندوق فروش در تاریخ ۱۳۹۸/۰۶/۳۰
- دفاتر خدمات ارتباطی (دفتر خدمات مشترکین تلفن همراه و ثابت و خدمات پستی) ، دفاتر خدمات الکترونیکی ( از جمله دفاتر پلیس+۱۰ ، دفاتر خدمات الکترونیک شهر ، دفاتر خدمات پیشخوان دولت و خدمات الکترونیک قضایی )
- میوه و تره بار فروش های مستقر در میادین میوه و تره بار ، بار فروشی های میوه و تره بار ، میوه فروشی ها
- وکلا
- مشاوران حقوقی و مشاوران خانواده
- دفاتر اسناد رسمی
- آجیل و خشکبار فروشی ها (به استثنای مشمولین ماده (۸۱) قانون مالیات های مستقیم و واردکنندگان)
- مرکز اقامتی از قبیل هتل ها ، هتل آپارتمان ها ، مهمان پذیرها ، مهمان سراها ، مهمان خانه ها ، مسافرخانه ها ، باغ ویلاها ، اقامتگاههای بین راهی و متل ها
نمایشگاه ها و فروشگاه های وسایط نقلیه موتوری(به استثنای ماشین آلات راهسازی، ساختمانی و کشاورزی) - بازی های رایانه ای(گیم نت ها) و کافی نت ها
- مجموعه های فرهنگی و ورزشی
- لوازم تحریر و نوشت افزار فروشیها ( به استثنای تولید کنندگان و وارد کنندگان)
- مشاورین املاک
- قنادی ها و شیرینی فروشی ها ، آب میوه فروشی ها ، بستنی و فالوده فروشی ها
- آرایشگاه های مردانه و زنانه
- تالار پذیرایی ، رستوران ها ، چلوکبابی ها ، کبابی ها ، اغذیه فروشی ها و فست فودی ها، سفره خانه های سنتی و کافی شاپ ها، کترینگ ها و تهیه غذاها ، قهوه خانه ها ، سالن های غذاخوری و باغ تالارها ، باغ سراها ، طباخی ها ، آش و حلیم پزی ها ، جگرکی ها ، کته کبابی ها ، بریانی فروشی ها و مشاغل مشابه
اسامی اصناف مشمول نصب صندوق فروش اعلام شده در ۱۳۹۶/۰۸/۲۱
- فروشندگان لوازم خانگی و یخچال های صنعتی و ویترینی
- هتلداران
- تالارهای پذیرایی و تجهیزات مجالس
- اغذیه فروشان
- چلوکبابی و چلوخورش
- فروشندگان وتعمیرکاران لوازم صوتی وتصویری
- انجمن داروسازان ایران
- فروشندگان لوازم بهداشتی ساختمان
- بارفروشان و فروشندگان میوه وتره بار و میدان داران
- آهن فروشان
- مشاورین املاک و مستغلات
- فروشندگان وسازندگان طلا و جواهر وسنگ قیمتی
- فروشندگان لوازم بهداشتی و آرایشی
- فروشندگان لاستیک (نمایندگی ،عمده وخرده فروشی )
- فروشندگان تجهیزات وتاسیسات حرارتی و برودتی ،شوفاژ و تهویه مطبوع ولوازم مربوطه
- نمایندگی های فروش شرکت های توزیع کالاهای داخلی و وارداتی
- فروشندگان انواع تلفن (ثابت و بی سیم) ،همراه و تجهیزات جانبی
- فروشندگان مصالح ساختمانی (نمایندگی ،عمده وخرده فروشی)
- اتحادیه صنف رایانه ،داده ورزی و ماشین های اداری
- فروشندگان مواد شیمیایی (نمایندگی ،عمده وخرده فروشی )
- فروشندگان لوازم یدکی، خودروهای سبک وسنگین و ماشین آلات راه سازی ،کشاورزی و ساختمانی
- فروشندگان یخچال های صنعتی و ویترینی (نمایندگی ،عمده وخرده فروشی)
- رستوران داران وسلف سرویس ها
- فروشندگان انواع رنگ ساختمان ،صنعتی واتومبیل (نمایندگی ،عمده وخرده فروشی)
- فروشندگان تزیینات ساختمان (موکت،کفپوش،انواع پرده، کاغذ دیواری ،شومینه و کارهای تزیینی چوبی و فلزی)
- صاحبان تعمیرگاه های مجاز خودرو و انواع وسایط نقلیه سنگین و ماشین آلات راه سازی ،کشاورزی و ساختمانی
- فروشندگان لوازم طبی بیمارستانی ،آزمایشگاهی و دندانپزشکی و دندان سازی و انواع لوازم و تجهیزات پزشکی
- نمایشگاه های اتومبیل(سواری ،باری، مسافربری ،ماشین آلات راه سازی ،کشاورزی و صنعتی)
- تولیدکنندگان و فروشندگان مبل ، مصنوعات چوبی و فلزی و غیرفلزی اعم از اداری و خانگی
- فروشندگان فرش ماشینی ،تابلو ، فرش ،موکت وقالیچه ماشینی
- فروشندگان تاسیسات الکترونیکی ـ مکانیکی ساختمان (نمایندگی ،عمده وخرده فروشی )
- نمایندگی های فروش شرکت ها و موسسات تجاری و صنعتی اعم از داخلی و خارجی ( غیراشخاص حقوقی )
صندوق مکانیزه فروش چیست ؟
صندوق مکانیزه فروش یک برنامه فروشگاهی جهت ثبت اطلاعات مربوط به خرید ، فروش ، تعیین موجودی کالا ، ثبت هزینه های خرید بوده که عملکرد فروشگاه را در حوزه های مختلف اعم از مالی و حسابداری و نیز امور مالیاتی بهبود می بخشد . این صندوق ها با توجه به نوع طراحی و جزییاتی که در انها رعایت شده است خطای انسانی را به میزان زیادی کاهش داده و میزان بهره وری و اتلاف وقت و انرژی و هزینه های اضافی را به حداقل می رساند . علاوه بر آن رضایت کارفرما و مشتریان در هنگام استفاده از این صندوق ها در کسب و کار به مقدار زیادی افزایش یافته است این صندوق ها می توانند با توجه به وسعت و نیاز مشاغل و فروشگاهها طراحی گردند .
صندوق های مکانیزه فروش چه مزایایی دارند ؟
- یکی از مزایایی که این صندوق ها دارند و در روش های گذشته مغفول مانده بود شناسایی و شفاف سازی کلیه عملیات و رویدادهای مالی مودیان در حوزه خرید ، فروش ، موجودی کالاها و مکانیزه شدن صدور فاکتورها بوده و سبب شفافیت در بسیاری از حوزه های مالی و مالیاتی اشخاص شده است .
- آنچه که در روند استفاده از این صندوق ها بیشتر به چشم می خورد ایجاد نظم و انظباط در مراودات مالی و ثبت اطلاعات مربوط به آن است و بسیاری از سردرگمی های مالی را از بین برده است .
- شفاف سازی در مراوادات و عملیات و رویدادهای مالی و همچنین میزان درآمد ها و هزینه ها و سود زیان فروشگاهها و جلوگیری از تقلب و فرارهای مالیاتی و پول شویی
- استفاده از این صندوق های مکانیزه فروش می تواند مقدمات دریافت تسهیلات بر اساس میزان گردش مالی و کالایی را برای صاحبان فروشگاهها فراهم کرده و روند دریافت های اینچنینی را سریعتر و آسانتر سازد.
- از انجایی که استفاده از این صندوق ها امکانات خوبی را در اختیار اشخاص می گذارد مثلا اینکه امکان صدور فاکتور های مکانیزه با ثبت جزییات خرید فراهم شده است رضایتمندی مشتریان به میزان زیادی افزایش یافته و تمایل آنها را برای خرید از فروشگاههای این چنینی بیشتر کرده است .
- ثبت و نگهداری دقیق اسناد و مدارک مالی با جزییات کامل یکی دیگر از مزایای استفاده از این صندوق ها می باشد.
- به دلیل اینکه همه اطلاعات مربوط به خرید و فروش و هزینه ها در صندوق های مکانیزه فروش به صورت اتوماتیک انجام شده و ثبت می گردد و امکان دستکاری و تغییر هم در آن وجود ندارد اختلافات بین مودیان و ممیزین مالیاتی را در خصوص تعیین مالیات به حداقل ممکن رسانده و از اتلاف وقت و هزینه و همچنین گیر افتادن در روند های پیچیده حقوقی پیشگیری نموده است .
- مزیت دیگری که این صندوق های مکانیزه برای مودیان داشته است کاهش فرایند قطعیت مالیات بوده و از هزینه های مربوط به آن کاسته است .
- این نرم افزارها طوری طراحی شده اند که ارسال اطلاعات مالی و مالیاتی برای سازمان امور مالیاتی در دوره های سه ماه و شش ماهه توسط مودیان بسیار راحتر و سریعتر شده است .
شرایط استفاده از صندوق های مکانیزه فروش در حوزه مالیاتی
همانطور که در سطور بالا به آن اشاره شد صندوق های مکانیزه فروش در حوزه مالیاتی از صرف هزینه های بسیاری پیشگیری کرده و کار را برای مودیان و مییزین مالیاتی راحت کرده اند به صورت اختصاصی این صندوق ها در حوزه مالیاتی می تواند خدمات زیر ار به استفاده کنندگان ارائه دهد :
( مشمولین صندوق مکانیزه فروش)
- این نرم افزار ها توسط هر شرکت یا موسسه ای که طراحی شده باشند باید بتوانند ماده ۲ و ۳ آیین نامه اجرایی و ماده ۷۱ قانون نظام صنفی را پوشش دهند تا برای امور مالیاتی قابل استفاده و استناد باشند .
توضیحات : در این مواد قانونی آمده است کلیه صندوق های مکانیزه فروش باید موارد ذیل را پوشش دهند :
- مشخصات کامل کالای فروخته شده اعم از نام کالا و قیمت آن ، وزن یا حجم و مقدار آن و نام و نشانی واحد صنفی در فاکتور صادر شده دقیقا قید شود .
- در فاکتور صادر شده تلفن رسیدگی به شکایات موجود باشد و علاوه بر ان صندوق و نرم افزار آن طوری طراحی شده باشد که امکان هیچ گونه تغییر یا دخل و تصرف در اطلاعات ثبت شده وجود نداشته باشد .
- صندوق مکانیزه باید بتواند گزارش های لازم را ارائه داده و نرم افزارهای وزارت بازرگانی روی آن قابل اجرا باشد.
- صندوق های مکانیزه فروشی که متصل به دستگاههای توزین هستند باید صفحه توزین دقیقا مشخص بوده و مشتری در هنگام توزین همه چیز جزییات اعم از قیمت واحد کالا ، وزن کالا ، کل قیمت و محاسبه را رویت نماید.
- نرم افزار مورد استفاده در فروشگاه باید با نوع شغل و جزییات ان مطابقت داشته باشد و بتواند نیازهای آن را پاسخ بدهد.
- طراحی این نرم افزارها باید طوری باشد که در مقابل مشکلات فنی مثل قطعی برق بانک اطلاعاتی آن تحت شعاع قرار نگرفته و دچار تغییر یا حذف و غیره نشود .
- در این نرم افزارها باید بتوان اطلاعات خرید و فروش ، انبارداری و حسابداری هزینه ها را انجام داد .
- هدف از استفاده از این نرم افزارها در حوزه مالیاتی دریافت گزارش های سه ماه ، اظهارنامه مالیاتی و ارزش افزوده است که صندوق های مکانیزه فروش باید بتوانند این کارها را انجام دهند .
- این صندوق ها باید بتوانند با نرم افزارهای رابط سازمان امور مالیاتی کانکت شده و ارتباط سیستمی برقرار کنند و در واقع امکان شبکه شدن آنها وجود داشته باشد .
- نرم افزارهای صندوق مکانیزه فروش باید بتوانند میزان مالیات های تعلق گرفته به شغل مربوطه را به صورت خودکار محاسبه و تعیین کنند مثلا مالیات بر ارزش افزوده یا مالیات عملکرد و غیره .
- دسترسی به موجودی کالاها در انبار به صورت لحظه ای امکانی است که باید در این نرم افزارها وجود داشته باشد .
- کالاها برای فروش بهتر و دسترسی آسانتر باید طبقه بندی و کد گذاری شوند این کار باید توسط صندوق های مکانیزه فروش به خوبی انجام شود .
- در این نوع سیستم تمامی کالاها باید قیمت گذاری شده و برچسب داشته باشند قیمت گذاری و صدور برچسب های چاپی از دیگر قابلیت هایی است که باید صندوق های مکانیزه فروش داشته باشند .
- قواعد فروش و دستورالعمل های خرید عمده و سایر قوانین دیگر باید در این نرم افزارها تعریف شوند و کاملا مشخص باشند.
- برخی کالاها ممکن است بعد از فروش برگشت بخورند برای یک چنین مواقعی صندوق باید بتواند فاکتور برگشت و ارسال به انبار صادر کند .
- کلیه اقلام خرید باید شماره سریال داشته باشند تا بتوان انها را ردیابی کرد ثبت این شماره سریال بر روی کالاها باید توسط صندوق مکانیزه فروش و نرم افزار آن انجام شود .
- برخی خریدها به صورت قطعی ، برخی به صورت امانی یا مشارکتی انجام میشود در این نرم افزارها باید دقیقا نوع خرید مشخص شده و اسناد مربوط به آن قابل ثبت باشند .
- فروش در فروشگاهها می تواند به صورت نقدی ، چکی ، یا ترتیبی انجام شود دقیقا مثل خرید باید نرم افزارهای صندوق های مکانیزه فروش بتوانند همه نوع فروشی را ثبت و نگهداری کرده و البته قابل پیگیری هم باشند.
مهمترین امکاناتی که در صندوق های مکانیزه فروش وجود دارد کدامند ؟
- حسابداری : انجام کلیه امور مربوط به حسابداری فروشگاهها و ثبت های لازم می تواند توسط این صندوق ها انجام شود .
- انبار : انبارداری و ردیابی کالاها باید در این نرم افزارها پیش بینی شده باشد .
- خزانه داری
- گزارشات مدیریتی و مالیاتی
- فروش
- مدیریت سیستم
مشمولین صندوق مکانیزه فروش
چه اصناف و مشاغلی باید صندوق مکانیزه فروش داشته باشند ؟
مطابق با قوانین مالیاتی کلیه مشاغلی که باید صندوق مکانیزه فروش داشته باشند به سه گروه مشخص تقسیم میشوند که به شرح ذیل آمده است :
گروه اول : دسته اول مشاغلی هستند که از سال ۱۳۹۲ مشمول این قانون شدند :
- سازندگان و فروشندگان طلا و جواهرات
- افرادی که در فروش آهن آلات هستند
- فروشندگان لوازم صوتی و تصویری
- فروشندگان رایانه ها مثل اداری ، لپ تاپ و تجهیزات آنها
- فروشندگان ماشین الات اداری و تجهیزات مربوط به ان
- فروشندگان لوازم خانگی
- هتل ها و هتل اپارتمان ها
- تالارهای پذیرایی و رستوارن ها و غذا فروشی ها و فست فود ها
- مشاوران املاک و مستغلات
- داروخانه ها
گروه دوم : مشاغلی که در سال ۱۳۹۳ مشمول این قانون شدند :
- فروشندگان لوازم یدکی خودروهای سبک و سنگین و ماشین الات راهسازی ، کشاورزی و ساختمانی
- دارندگان تعمیرگاههای مجاز و انواع وسایل نقلیه سنگین و راهسازی و کشاورزی و ساختمانی
- فروشندگام لوازم بهداشتی مثل لوازم مربوط به حمام و سرویس های بهداشتی و شیر الات و غیره
- فروشندگان تزیینات ساختمان مثل پرده ، کف پوش ، شومینه
- فروشندگان تلفن و تجهیزات آن مانند تلفن های معمولی و بی سیم
- تولیدکنندگان و فروشندگان وسایل چوبی و مبل
- فروشندگان تاسیسات برودتی و سرمایی مثل شوفاژ و کولر
- فروشندگان فرش اعم از دستی و ماشینی
- فروشندگان لوازم آرایشی و بهداشتی و طبی و بیمارستانی و دندان پزشکی و دندان سازی و تجهیزات مربوط به آن
گروه سوم : مشاغلی که در سال ۱۳۹۴ مشمول قانون صندوق های مکانیزه فروش شدند :
- فروشندگان لاستیک
- نمایشگاهها و فروشندگان اتومبیل
- فروشندگان مصالح ساختمانی
- فروشندگان تاسیسات الکتریکی و مکانیکی
- فرشندگان انواع رنگ
- فروشندگان مواد شیمیایی
- نمایندگی های فروش شرکت های توزیع یا تجاری یا صنعتی اعم از داخلی و خارجی
- فروشندگان یخچال ها و ویترین های صنعتی
- بارفروشان میوه و تره بار
( ارائه خدمات مالی در شرکت حسابداری محاسبان تلاشگر خبره )
چه صندوق فروشگاهی را انتخاب کنیم ؟
انتخاب نوع صندوق فروشگاهی باید بنا به نیاز و نوع شغل مورد نظر باشد . هر شغلی جزییات خاص خود را داشته و باید اطلاعات خاصی را در آن مد نظر قرار داد . اما به طور کلی این نرم فزارها باید پاسخ گوی اطلاعات درخواستی سازمان امور مالیاتی باشند و البته از کیفیت و پشتیبانی خوبی هم برخوردار بوده و طراحی مناسبی هم داشته باشند.
گرافیک این نرم افزارها بسیار مهم است چرا که اپراتور های استفاده کننده به مدت طولانی به آن خیره شده و اگر از گرافیک بالایی برخوردار نباشد می تواند باعث خستگی چشم و خطای انسانی گردد . منظور از پشتیبانی مطلوب این است که در صورت بروز مشکل فروشنده این نرم افزارها بتواند در اولین فرصت و به بهترین شکل ایراد را برطرف کرده بدون اینکه به اطلاعات ثبت شده در نرم افزار آسیبی وارد شود .
با توجه به نیاز بازار و وسعت و تعداد فروشگاهها انواع مختلفی از این نرم افزارها طراحی و برای فروش عرضه شده است . مودیان و صاحبان فروشگاهها می توانند با تحقیق و بررسی یکی از این صندوق ها را انتخاب کرده و در فروشگاه خود مورد استفاده قرار دهند . موسسه خدمات مالی و حسابداری محاسبان تلاشگر خبره می تواند با توجه به نوع شغل و نیاز فروشگاه صندوق آن را طراحی و در اختیار کارفرمایان عزیز قرار داده و به صورت صدردصد آن را پشتیبانی نماید. طراحی صندوق های مکانیزه فروش یک امر کاملا تخصصی بوده که باید به افراد ذیصلاح سپرده شود .
نوشته لیست مشاغل جدید مشمول صندوق مکانیزه فروش برای سال ۹۹ اولین بار در شرکت حسابداری محاسبان تلاشگر خبره پدیدار شد.
لیست مشاغلی که باید صندوق فروش داشته باشند ( مشمولین صندوق مکانیزه فروش ) دنیای امروز دنیای سرعت و تکنولوژی است . هر ابزاری که بتواند سرعت تبادل اطلاعات و متعاقبا پول و کالا را به حداقل برساند در مرکز توجه و خواست عمومی قرار خواهد گرفت . در همه کشورهای پیشرفته صندوق مکانیزه فروش
نوشته لیست مشاغل جدید مشمول صندوق مکانیزه فروش برای سال ۹۹ اولین بار در شرکت حسابداری محاسبان تلاشگر خبره پدیدار شد.